Gurmanluci
Partneri
Plavi Dunav - Pančevo |
Adonis - Soko Banja |
VEGA ADM - Čenta |
SD - Martonoš |
Pohovana svinjska šnicla na bečki način - 94 | |
![]() |
|
Informacije o proizvodu: | Ocena: |
proizvođač: | Лалински кетеринг |
kod proizvoda: | LK-672 |
dostupnost: na raspolaganju | |
Cena: 670.00 din/porcija |
|
Sadržaj: pohovana šnicla od svinjskog lax-karea na bečki način sa pečenim krompirom ukupne težine oko 450 g. Sastav: svinjsko meso, jaja, krompir, mleko, margarin, prezle, so, brašno, svinjska mast. Pakovano u posude koje se mogu zagrevati u mikrotalasnoj rerni.
Уживајте у предивном оброку. Пријатно!
Ovo omiljeno jelo kod gurmana, skoro uvek izaziva dilemu kog je porekla, od čega se pravi. Rasprave idu čak dotle da izazivaju žučne diskusije. Da rasčistimo - originalna Bečka šnicla (Wiener schnitzel) pravi se isključivo od telećeg mesa. Čak je to zakonom propisano i austrijski zakon tačno određuje da se teletina isključivo koristi za ovo jelo! Kod nas se kao meso koristi najviše piletina (Hühnerschnitzel Wiener Art), svinjetina (Schweinswiener), a ređe ćuretina (Putenschnitzel Wiener Art). Teletina se kod nas ne koristi skoro nikada zbog visoke cene ovog deficitarnog mesa. Tako da se za sve ostale vrste mesa može reći da je pohovano na "bečki način".
Уживајте у предивном оброку. Пријатно!